Wat voor gevaar vormen gaslekken?

Gassen hebben een hoog explosie potentieel en kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken. Gaslekken kunnen echter verschillende gevaren met zich meebrengen die niet altijd duidelijk zijn op het moment van het lek. Gaslekken brengen dus een aantal gevaren met zich mee, zoals we in dit artikel zullen bespreken.

Gevaarlijke omstandigheden voor explosies

Gaslekken worden meestal geassocieerd met explosiegevaar. Het is mogelijk dat gas licht ontploft. Elke vonk of statische elektriciteit kan gas doen ontbranden wanneer er een gaslek is en de hoeveelheid gas toeneemt. Als gevolg hiervan vindt een explosie plaats. Gaslekken kunnen ervoor zorgen dat een heel huis ontploft. Ook huisgenoten en buren lopen gevaar bij een gaslek.

Verstikking krijgen

Verstikking is een ander risico dat minder bekend is. De zuurstof die u uit gas opneemt, is erg laag of bestaat niet wanneer u het inademt. Door zijn bewusteloze verstikking stierf hij. Een persoon stelt zich meestal voor dat hij niet kan ademen als hij aan verstikking denkt. Er is hier veel verstikking. Verstikking door zuurstofgebrek is nog gevaarlijker. Omdat we blind zijn voor het gebrek aan zuurstof in de lucht, realiseren we ons niet hoe gevaarlijk het is. We gaan hier geleidelijk doorheen. Uiteindelijk volgt een coma, waar hij nooit meer wakker van wordt.

Let op signalen

Er is veel gevaar verbonden aan gaslekken. Wees voorzichtig en laat alle werkzaamheden aan deze systemen uitvoeren door een professioneel bedrijf met uitgebreide kennis van gas en sanitair.

Er moet ook op gaslekken worden gelet. Het is droog en verkleurd en er is een kenmerkende gasgeur en een sissend geluid. De brandweer moet onmiddellijk worden opgeroepen, ramen en deuren moeten wijd worden geopend en het gebouw moet zo snel mogelijk worden ontruimd.